Autor |
Wiadomość |
pmcsp
VIP
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
|
[TUTORIAL] "Wieczne Bramki i Kompilacje" |
|
Witam. Temat ten założony jest w celu pokazania jak stworzyć własne konto na portalu "xoom.alice.it". Dzięki temu, mamy do wykorzystania 100 Mb miejsca na swoje bramki, kompilacje etc. I najważniejsza rzecz - linki nigdy nie są usuwane z serwera
Na pomysł wykorzystania tego serwisu wpadł Czarny.
I. Zakładanie konta na [link widoczny dla zalogowanych]
1. Wchodzimy bezpośrednio na stronę rejestracji -->[link widoczny dla zalogowanych]
2. Następnie w pierwszej części wpisujemy po kolei tak jak na załączonych sreenach:
1.[link widoczny dla zalogowanych]2.[link widoczny dla zalogowanych]3.[link widoczny dla zalogowanych]
II. Tworzenie miejsca sieciowego na którym umieścimy nasze pliki.
4.[link widoczny dla zalogowanych]5.[link widoczny dla zalogowanych]6.[link widoczny dla zalogowanych]7.[link widoczny dla zalogowanych]
III. Skąd i jakie dane serwera ftp?
1. Na ostatnim sreenie (Nr 7) mamy link do strony http//xoom.alice.it:
8.[link widoczny dla zalogowanych]9.[link widoczny dla zalogowanych]
IV. Upinananie plików za pomocą programu „total commander”.
Pomocne strony:
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
1. W naszym przypadku nazwa hosta to: [link widoczny dla zalogowanych]
2. Użytkownik (Username): piotr.we
3. Hasło: xxxxxxxxxx
Gdy już wejdziemy na serwer ftp, pliki upinamy metodą przeciągnij/upuść lub za pomocą klawisza F5.
V. Linki do naszych plików.
1.Będąc na znanej nam już stronie klikamy na zakładkę "File manager" i w nowym oknie widzimy już nasze pliki.
10.[link widoczny dla zalogowanych] 11.[link widoczny dla zalogowanych]
2. Klikamy prawym przyciskiem myszy na nasz link, kopiujemy skrót i możemy za pomocą serwisu [link widoczny dla zalogowanych] uzyskać krótki link i licznik ściągnięć dla niego. Jak? Po wejściu na podany link wklejamy nasz skrót i klikamy "MAKE SHORT":
12.[link widoczny dla zalogowanych]
W razie problemów proszę pisać w tym temacie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez pmcsp dnia Wto 23:59, 28 Lis 2006, w całości zmieniany 4 razy
|
|
Nie 14:54, 26 Lis 2006 |
|
|
|
|
Czarny
ADMINISTRATOR
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Lubin
|
|
|
|
Polecam wszystkim ten sposób. Wpadłem na to niedawno a nasz niezawodny pmcsp opracował jak widać znakomitą instrukcję Dzięki temu nawet powiedzmy po roku ktoś wejdzie w temat "Wasze gole" i wszystkie linki będą nadal działać. Możecie to nawet sprawdzić i wejść w początkowe strony tematu "Wasze gole" i jestem pewny, że żadnej bramki nie da się już ściągnąć bo linki wygasły lub hostingi po pewnym czasie usunęły je z servera. Ponadto każdy z Was dzięki temu ma wszystkie bramki w jednym miejscu. Jednym słowem POLECAM
PS. pmcsp powinieneś jeszcze wyjaśnić jaki później należy dawać link po upnięciu bramki na swoje konto. Dodaj także możliwość wykorzystania servisu [link widoczny dla zalogowanych] w celu uzyskania krótkiego linku oraz licznika.
|
|
Nie 18:27, 26 Lis 2006 |
|
|
Tomek
ADMINISTRATOR
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Dembiohammer
|
|
|
|
Mam problem, chodzi o to ze zamiast adresu tak jak na obrazie nr.7 to wyskakuje jakiś [link widoczny dla zalogowanych]
|
|
Pon 17:14, 27 Lis 2006 |
|
|
pmcsp
VIP
Ostrzeżeń: 0/3
|
|
|
|
| | Mam problem, chodzi o to ze zamiast adresu tak jak na obrazie nr.7 to wyskakuje jakiś [link widoczny dla zalogowanych] |
Tomek0026
1. prawdopodobnie źle przepisałeś kod z obrazka lub
2. upewnij się, że przy tej czynności byłeś zalogowany
Pozdrawiam
|
|
Pon 18:25, 27 Lis 2006 |
|
|
szyma
VIP
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Koło
|
|
|
|
Konto założone.
PS. Świetna robota pmcsp .
|
|
Pon 20:41, 27 Lis 2006 |
|
|
Papaj
VIP
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kraków
|
|
|
|
A czy są jakieś ograniczenia co do wielkości pliku? Bo mam coś podobnego na [link widoczny dla zalogowanych] i tam są ograniczenia że niemożna wrzucać pliku powyżej 3mb ale mamy za to 200mb pojemności serwera i dodatkowym plusem jest to że ten hosting jest całkowicie po polsku no i jak ktoś chce zrobić coś więcej to jest również obsługa PHP itp
|
|
Pon 22:12, 27 Lis 2006 |
|
|
Czarny
ADMINISTRATOR
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Lubin
|
|
|
|
Na xoom wielkim plusem jest to, że nie ma ograniczeń na plik, na transfer miesięczny (bandwitch), ani na rozszerzenia plików. Daję sobie uciąć głowę, że wszystkie darmowe servisy hostingowe, a tymbardziej polskie mają restrykcje na te aspekty. Obsługa php nie jest nam potrzebna do umieszczania bramek i kompil
|
|
Pon 22:52, 27 Lis 2006 |
|
|
Tomek
ADMINISTRATOR
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Dembiohammer
|
|
|
|
Założyłem już konto mimo problemów które wystąpiły(pmcsp oczywiście mi pomógł)
PS Dobra robota pmcsp
|
|
Czw 20:35, 30 Lis 2006 |
|
|
|
|